Hvad koster søgemaskineoptimering?: Det kan umiddelbart virke som et ret ligetil spørgsmål, men det er ikke helt simpelt at svare på. Det helt korte svar er derfor: Det afhænger af omstændighederne.

Prisen på SEO udregnes med udgangspunkt i hvad og hvor meget, der skal laves. Når man skal definere prisen for søgemaskineoptimering, er man nødt til at tage en række faktorer med i sine overvejelser:

  • Situation
  • Målsætning
  • Tidshorisont

Vil du have en pris på SEO? Kontakt OnlinePartners for en uforpligtende snak om dine muligheder

Situation forholder sig til, hvor du på nuværende tidspunkt befinder dig i forhold til SEO. Når du først starter arbejdet med søgemaskineoptimering, vil det derfor være en god idé med en SEO-analyse. Det vil for eksempel være forskelligt, hvad der vil indgå i optimeringen, hvis der tidligere er foretaget SEO-arbejde end hvis der slet ikke er.

MålsætningSEO-strategi – handler om, at man skal overveje, hvad man gerne vil opnå med søgemaskineoptimeringen. Altså hvor vil du gerne nå hen? En målsætning kan for eksempel være at komme blandt top tre resultater for et bestemt søgeord. Det kan også være at få genereret xx% mere trafik til en specifik landingsside.

Tidshorisont betyder helt lavpraktisk, hvor hurtigt du vil se forbedringer. De fleste vil selvfølgelig gerne se store forbedringer lige med det samme, men laver man for eksempel større ændringer, må man altid tage højde for, at der skal tid til, før optimeringen for alvor slår igennem.

Det er altså først muligt at udregne en pris for SEO, når man har analyseret den nuværende situation, målet med optimeringen samt tidshorisonten.

Læs mere om SEO og vores SEO-ydelser her

Prisen på søgemaskineoptimering

Foruden at prisen på SEO afhænger af den enkelte kunde, vil der samtidig være forskel på priserne i branchen.

Som med så meget andet, er priserne på SEO nemlig meget varierende fra bureau til bureau. Dog hænger pris ofte også unægteligt sammen med kvalitet – og der kan være meget stor forskel i kvaliteten af det SEO-arbejde, der foretages. Som tommelfingerregel skal man huske, at lyder det for godt til at være sandt, så er det det sandsynligvis også.

Søgemaskineoptimering er desuden en løbende aktivitet, og der findes ikke en løsning, hvor man én gang laver ændringer, der så virker for altid. Derfor tilbyder vi mulighed et fast SEO-samarbejde, så din hjemmeside altid holdes optimeret og konkurrencedygtig.

Comments are closed.