Rankbrain er navnet på Googles machine learning-teknologi. RankBrain er således en del af Googles samlede algoritme (Hummingbird), hvor den betegner teknologien, der gør Google i stand til at lære uden menneskelig indblanding.

Google kommenterede i 2015, at Rankbrain er den 3. vigtigste faktor i deres algoritme (efter links og indhold).

Formålet med Rankbrain er at gøre Google i stand til kontinuerligt at forbedre søgeresultaterne. Dette kan i praksis bl.a. ses ved, at Google bliver bedre og bedre til at gruppere søgeord efter søgeintention.

Rankbrain betyder, at arbejdet med SEO i dag generelt kalder på færre landings-sider end for 5-10 år siden. Dengang var der nemlig mere at vinde ved at lave landings-sider til de enkelte søgeord frem for at gruppere dem sammen efter søgeintention.

Så hvor Google tidligere f.eks. ville se ”lån penge nu” og ”lån penge online” som to vidt forskellige søgefraser – som krævede forskellige landings-sider – kan Google nu gruppere dem sammen.

Eksempel:
Søgninger i skrivende stund viser således f.eks., at Moneylender.dk lægger hhv. position 2 og 3 på de to ord med samme landings-side.

Comments are closed.