En adfærdsanalyse henviser til analyse af brugers adfærd, som eksempelvis kan analyseres ud fra din hjemmeside og online markedsføring. Du kan følge og analysere brugernes adfærd og aktiviteter online ved brugen af værktøjer som Google Analytics. Dette værktøj giver dig mulighed for at analysere det indsamlede data om dine brugers adfærd, og derigennem finde frem til, hvordan du bedst muligt optimerer dine online aktiviteter ud fra brugernes adfærd.

Ved hjælp af Google Analytics kan du både trække generelle og målrettede data og statistikker om din besøgende på din hjemmeside. Du kan eksempelvis måle, hvad brugerne foretager sig på din hjemmeside of hvad de klikker på. Derudover kan Google Analytics levere detaljeret data på brugerne samt give dig live-visninger af brugernes adfærd på din side. Ønsker du således at foretage en adfærdsanalyse ud fra din hjemmeside, tilbyder Google Analytics utallige muligheder.