Denne kode betyder, at den anmodede handling ikke kan blive udført. Dette skyldes ofte manglende databaseforbindelse eller fejl i en funktion, der normalt kan udføres i serveren. En 500 serverfejl kan derfor indikere, at din server er brudt sammen, slukket eller oplever så kraftig en trafik, der går det svært for serveren at følge med.

Ønsker du at holde øje med eventuelle 500 serverfejl på dit site, kan du benytte et værktøj som Google Search Console, der giver besked, hvis sådanne serverfejl skulle opstå. Heldigvis forefinder 500 serverfejl ikke ofte på sites, der har en stabil host. Det kan derfor være et faresignal, hvis 500 serverfejl er et tilbagevendende problem. Det anbefales således at søge nye hostingløsninger, hvis 500 serverfejl fremtræder lidt for ofte.

Herunder finder du en liste over alle 500-fejlkoder:

500 Internal Server Error
501 Not Implemented
502 Bad Gateway
503 Service Unavailable
504 Gateway Timeout
505 HTTP Version Not Supported