En 301 redirect-kode angiver permanent flytning af en side. Denne kode bør benyttes, når en side bliver flyttet permanent til et andet domæne, da den derved sender brugeren til det nye domæne, inden siden loades. Således sikrer du, at trafik og styrke på dine gamle URL-adresser eller dit domæne bliver overflyttet korrekt til de nye sider – derfor kaldes 301-redirects også ofte for ‘søgemaskinevenlige redirects‘. Denne styrke består af sidens page strength og PageRank, som ikke vil lide tab, hvis du benytter en 301-redirect kode.

Som administrator af et site kan du derfor bruge 301 redirect-koden til at lede de gamle sider hen til nye. Dette redskab er især vigtigt inden for SEO, hvis du ønsker at fastholde din ranking, trafik og styrken af dine søgeord på det gamle site. Vender vi scenariet om, vil søgemaskinen se dit gamle site som fjernet, hvis du ikke benytter en 301 redirect-kode. Broweren vil derfor vise en 404 fejlside, og sidens oprindelige styrke svækkes.

Herunder finder du en liste over alle 300 returkoder:
300 Multiple Choices
301 Moved Permanently
302 Found
303 See Other
304 Not Modified
305 Use Proxy
307 Temporary Redirect

Gary Illyes fra Google har officielt meldt ud, at der ikke længere mistes PageRank gennem 3XX-redirects, hvilket eller tidligere var tilfældet.