CPM er forkortelsen for Cost Per Mille eller omkostninger pr. tusinde visninger, som det hedder på dansk.

Man bruger dette nøgletal som en afregningsfaktor i forbindelse med betalt annoncering. CPM er derfor et udtryk for, hvor meget en annoncør betaler pr. 1.000 visninger eller eksponeringer af annoncematerialet.

Eksempel:

Virksomheden ABCExpress har betalt 10.000 kr. for annoncering og har i perioden haft 5.000 visninger, hvilket resulterer i 2.000 kr. pr. 1.000 visninger.

Selvom man ofte bruger CPM til rapportering, kan nogle kampagner i Google Ads også bruge CPM som en budstrategi. Her kan du definere et bud, så din CPM ikke er højere end forventet. Denne type budstrategi er mulig for enkelte display- og YouTube-kampagnetyper.