SEO kan være en nørdet disciplin og derfor har vi samlet svar på en lang række vigtige spørgsmål, hvilket vi håber kan hjælpe dig med at lære mere SEO og de mange muligheder som denne spændende marketing-kanal rummer.

Hvad er Rankbrain?

Rankbrain er navnet på Googles machine learning-teknologi. RankBrain er således en del af Googles samlede algoritme (Hummingbird), hvor den betegner teknologien, der gør Google i stand til at lære uden menneskelig indblanding. Google kommenterede i 2015, at Rankbrain er den … Læs mere

Hvad er content marketing?

Content marketing er en disciplin indenfor markedsføring, hvor målet er at tiltrække nye kunder samt at fastholde eksisterende kunder. Dette gøres ved at udvikle relevant og værdifuldt indhold – set med kundens øjne. Når du udvikler indhold, som er meningsfuldt … Læs mere

Hvad er ankertekster?

Ankertekst er betegnelsen for teksten på et link Ankertekster kan anvendes til at signalere til dine brugere såvel som Google, hvad siden du linker til handler om. Dette gør ankerteksterne til et yderst vigtigt element ift. SEO, som du kan … Læs mere

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er disciplinen at få hyperlinks fra andre hjemmesider til at pege på ens egen side. Hyperlinks (i daglig tale bare kaldet links) giver brugerne mulighed for at navigere både internt på en hjemmeside men også mellem sider på internettet. … Læs mere

Hvad koster SEO?

Hvad koster søgemaskineoptimering?: Det kan umiddelbart virke som et ret ligetil spørgsmål, men det er ikke helt simpelt at svare på. Det helt korte svar er derfor: Det afhænger af omstændighederne. Prisen på SEO udregnes med udgangspunkt i hvad og … Læs mere

Hvad er en URL-adresse?

En URL-adresse er forkortelsen for; Uniform Ressource Locator, og er i sin simpleste forklaring den linje tekst der står i adresselinjen i din browser. URL’en giver dig hermed en beskrivelse på en bestemt ressource på det givne site du har … Læs mere

Hvad er en 500 serverfejl?

Denne kode betyder, at den anmodede handling ikke kan blive udført. Dette skyldes ofte manglende databaseforbindelse eller fejl i en funktion, der normalt kan udføres i serveren. En 500 serverfejl kan derfor indikere, at din server er brudt sammen, slukket … Læs mere

Hvad er en 404 fejl?

Modsat 200 returkoderne anviser 404-koden en fejlside. Det vil sige, en side, der enten ikke kan vises eller ikke længere eksisterer. Lander du på en blank side i browseren, som skriver ”Siden kan ikke vises”, er du stødt på en … Læs mere

Hvad er en 302 redirect?

Modsat 301 redirect, fortæller 302 redirect-kode søgemaskinen, at den pågældende side er blevet flyttet midlertidigt. Søgemaskinen vil således gå ud fra, at siden vil vende tilbage til den oprindelige URL på givent tidspunkt. Da det kun er en midlertidig flytning, … Læs mere

Hvad er en 301 redirect?

En 301 redirect-kode angiver permanent flytning af en side. Denne kode bør benyttes, når en side bliver flyttet permanent til et andet domæne, da den derved sender brugeren til det nye domæne, inden siden loades. Således sikrer du, at trafik … Læs mere